Els venedors a la manta instal·lats a l’estació de Rodalies i metro de la plaça de Catalunya han estat desallotjats cap a les 16 h d’aquest dimarts. La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han fet una “actuació ordinària“, amb tres agents de cadascun dels dos cossos. D’aquesta manera s’ha deixat lliure l’espai de l’intercanviador, que, segons Renfe, pot arribar a reunir prop d’un centenar de venedors.

La Guàrdia Urbana ha publicat un tuit en què informava de l’operatiu que ha desplegat juntament amb els Mossos d’Esquadra. Segons la publicació, s’han intervingut 915 objectes i s’han interposat 21 denúncies.

L’operació arriba després que aquest dilluns el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, expliqués al programa ‘bàsics’, de betevé, que no s’havia pogut fer una operació contra la venda ambulant durant les festes nadalenques per l’alerta terrorista. Amb tot, els darrers dies l’intercanviador de la plaça de Catalunya havia estat ocupat per desenes de venedors ambulants. La situació havia posat en entredit la seguretat de la infraestructura en cas d’emergència.

Manters a l'estació de la plaça de Catalunya

A les 17.30 h, l’aspecte del vestíbul de l’estació de la plaça de Catalunya era molt diferent del del migdia. Alguns agents s’han mantingut a l’estació per evitar que els manters tornessin a ocupar l’espai un cop desallotjats.

Vestíbul Catalunya sense top manta

Els venedors ambulants no han tornat a instal·lar-se a la zona de l’intercanviador de la plaça de Catalunya. No obstant això, alguns manters s’han desplaçat a les andanes del Metro carregats amb els farcells on transporten la mercaderia.

Manters a l'andana del Metro