Vista agressió metro

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a cinc anys de presó dos joves per una agressió a l’estació de metro d’Entença el 2015. Abans del judici, les parts han arribat a un acord de conformitat perquè els dos principals acusats han reconegut que el març de fa quatre anys van agredir dues persones amb cops de puny, puntades de peu, llançaments de pedres i cops de matxet. La fiscalia, que els demanava 11 anys de presó per dos delictes de lesions -un amb deformitat i l’altre agreujades- i un delicte lleu de danys, finalment ha decidit rebaixar-los la petició de pena als cinc anys de presó.

D’aquesta manera, s’ha evitat el judici i el tribunal ha dictat sentència de cinc anys de presó per a cadascun dels acusats i ha absolt tres altres investigats, a qui les acusacions particulars a últim moment també han retirat els càrrecs. També s’ha acordat una pena de multa de 900 euros, uns 15.000 € de responsabilitat civil per a cadascun i 385,50 € d’indemnització pels danys ocasionats a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), ja que van trencar un vidre de les validadores del metro i un altre de la cabina on hi havia l’extintor.

Els fets es remunten al 8 de març del 2015 a les sis del matí. Segons el relat de la fiscalia, els dos acusats, juntament amb un grup de fins a nou joves, van entrar a l’estació de metro amb la cara tapada amb un passamuntanyes i un d’ells, armat amb un matxet de grans dimensions. També portaven pedres de mida grossa i un bisturí. Segons el ministeri públic, “s’havien posat d’acord en la distribució d’accions” per “menystenir la integritat física de qualsevol persona que es trobessin i causar les destrosses que fossin necessàries per a l’execució dels seus plans”. “Sense cap tipus de provocació ni tampoc sense conèixer les víctimes”, explica el fiscal, es van esbraonar contra les dues víctimes i van donar-los cops de puny i puntades de peu per tot el cos, els van llençar pedres i, a més, un dels acusats els va donar diversos cops amb el matxet.

Demanen suspendre la pena

Les defenses dels dos acusats han demanat al tribunal que els suspengui la condemna de cinc anys de presó emparant-se amb el Codi penal. Es tracta d’una suspensió extraordinària de la pena en cas que s’hagi comès el delicte a causa de la dependència a les drogues i s’acrediti que l’acusat s’ha sotmès a tractament mèdic. En aquest cas, les defenses han explicat que quan van cometre l’agressió al metro estaven sota els efectes de substàncies estupefaents i que tots dos estan fent un programa de deshabituació a l’addicció.

El tribunal no ha resolt aquesta qüestió perquè està pendent de rebre en els propers cinc dies la documentació que falta d’un dels acusats. Cap de les parts no s’hi ha oposat, mentre que la fiscalia també està pendent d’aquest informe per emetre el seu parer.