Un cop passat Reis, les campanyes de recollida de joguines disminueixen considerablement però hi ha entitats que continuen rebent-les durant tot l’any. Un exemple n’és la fundació Formació i Treball, que, mitjançant un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, recull les joguines antigues que els barcelonins dipositen als punts verds.

Així es com aconsegueixen el 92 % de les joguines, però l’altre 8 % prové d’aquells ciutadans que s’acosten fins a les seves instal·lacions, al carrer de Ramon Llull, 430-438, per donar-los-les.

Un cop els joguets arriben a la fundació es fa un triatge per decidir si se’ls dona una segona vida o, en cas de no poder reutilitzar-se, s’envien a reciclar. Els que són aprofitables es netegen i, si escau, es reparen, per posar-los a la venda a les botigues de l’entitat. Aquí es venen a preus assequibles però aquelles famílies amb més vulnerabilitat econòmica poden aconseguir els productes de manera gratuïta gràcies a un vals que reparteixen els Serveis Socials.

Fundacio Formació i Treball

Una fundació que fomenta l’economia circular

A banda de recollir les joguines que algunes famílies no volen per donar-les a uns altres, la fundació Formació i Treball processa tot tipus de productes de segona mà (mobles, roba, etc.). D’acord amb el concepte d’economia circular, el triatge del material i el seu manteniment el fan persones que tenen dificultats per accedir al mercat laboral i a les quals l’associació garanteix una feina.

En el cas de les joguines, hi ha dues persones que s’encarreguen de comprovar els productes i una que recull les gàbies dels punts verds cada dia de la setmana. L’any 2018, van passar per les seves mans 90.000 tones de joguets i van ajudar 240 famílies que tenien els vals dels Serveis Socials.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Com reciclar el plàstic, el porexpan i el paper de regal?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/medi-ambient/com-reciclar-plastic-porexpan/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]