L’edifici de Transformadors, al carrer d’Ausiàs March, 60, ha tingut diversos usos des dels anys 80. Vista la manca d’equipaments al barri, es va impulsar una reforma integral perquè hi aculli diversos serveis socials i culturals. L’obra té un cost aproximat de 5,7 milions d’euros i està previst que entri en funcionament abans de final d’any. Els veïns veuen amb bons ulls el nou espai -diuen que els equipaments que inclourà són molt necessaris-, però temen el soroll que pot provocar. Argumenten que el local no s’ha insonoritzat i que encara no hi ha acord sobre els horaris i el tipus d’activitat que s’hi farà al casal de barri.

Veïns preocupats pel soroll

Els més preocupats són els veïns de la finca contigua. Les habitacions estan paret per paret amb la mitgera i “ens fa patir que siguin curosos i respectuosos amb els horaris de funcionament i que es respecti l’ús per al qual ha estat dissenyat” diu la veïna Sara Oró. Per això, es mantenen vigilants de l’execució de l’obra i ja han hagut de demanar que s’aïllin les màquines d’aire de coberta, perquè no estava previst. A més, els preocupa que s’acabin els treballs, quan encara estan per definir els usos i els horaris del casal de barri.

El regidor del districte, Gerardo Pisarello, reconeix que aquest és l’únic punt sobre el qual s’ha de discutir. “Efectivament, s’ha de discutir quins són els usos concrets, però que no aspira a ser diferent a molts espais semblants que tenim a la ciutat i que funcionen raonablement bé amb la normativa que tenim” diu Pisarello.

Com altres equipaments similars, els veïns volen que Transformadors tanqui a les 21 h, màxim a les 22 h, i no obri els caps de setmana. No s’oposen al fet que hi hagi activitats puntuals fora d’aquest horari, sempre que se’ls n’informi.