Després d’anys de feina, Barcelona recupera vuit escultures de la cascada del Parc de la Ciutadella. Gràcies a l’ajuda d’una grua, aquest dimarts s’han instal·lat quatre parelles d’àngels. Són una còpia de les figures que es van haver de retirar l’any 2008 perquè estaven molt malmeses. Les escultures de pedra s’han modelat a partir de diversos documents gràfics de les obres originals. Tot el procés de recuperació ha estat més llarg i complex de l’esperat, s’ha allargat dos anys i ha tingut un cost de 300.000 euros. 

Els àngels són còpies de les escultures originals

La responsable de contracta i conservació dels monuments de la ciutat, Carme Hosta, ha explicat a betevé que s’ha fet una còpia de pedra a partir de dues escultures originals atribuïdes a Josep Gamot. L’antiguitat, el tipus de pedra i les diverses patologies havien fet que es deterioressin molt i quan es van iniciar els treballs de restauració es va decidir fer-ne uns de nous. Van ser necessàries diverses intervencions de restauració que finalment no van donar el resultat esperat. I és per això que se n’han fet les còpies que avui s’han instal·lat al monument.

A la cascada hi ha un total de 10 angelots o amorets alats que formen part del seguici de Cupido i que estan repartits pel monument. Els vuit que s’han reposat aquest dimarts se situen als angles del pòdium de la quadriga de l’Aurora.