S’ha aprovat inicialment el projecte per convertir l’antiga estació transformadora del carrer d’Ausiàs Marc en un equipament municipal. Al nou espai hi conviuran veïns de totes les edats, ja que acollirà un casal de barri, un espai de gent gran i un punt d’informació jove. La previsió és que obri portes el 2018, després de diversos endarreriments en els terminis.

El nou espai, al Fort Pienc, s’instal·larà en el solar que ocupava l’antiga estació transformadora. Més tard, als anys 80, va a passar a ser un casal de joves, i fins a 2008 va ser la seu del Consell de la Joventut de Barcelona i el casal d’Associacions Juvenils.

El futur equipament Transformadors, al número 60 del carrer d’Ausiàs Marc,  tindrà 2.197 metres quadrats, que es distribuiran en planta baixa i cinc plantes. L’edifici destacarà perquè la seva façana principal serà de vidre, de manera que es podran veure des del carrer, com si fos un gran aparador, les activitats que s’hi facin.

El projecte recull la proposta que va sorgir del procés participatiu que es va tancar al mes de març. Segons aquesta proposta, les dues primeres plantes es destinaran a un casal de barri per a les entitats de l’entorn. La tercera planta serà un espai per a gent gran, i la segona i la planta baixa acolliran un punt d’informació juvenil.

Les obres per construir el nou edifici Transformadors començaran al març de 2017, després de diversos endarreriments a causa, per exemple, de l’ocupació de l’immoble. Estan pressupostades en 5,7 milions d’euros, i s’espera que obri les portes als veïns el 2018.

Pendents del model de gestió

Durant els propers mesos s’identificaran els diferents models de gestió cívica que es podrien desenvolupar al  futur equipament. Durant el primer trimestre de 2017 s’escollirà el model a seguir, i aleshores, fins a finals de 2018, es treballarà en la creació dels continguts que s’oferiran.