Els veïns del Fort Pienc ja coneixen la nova proposta de l’Ajuntament sobre quins usos tindrà l’edifici Transformadors. Finalment, hi haurà un casal de barri amb espai per a gent gran, però també zones d’estudi i punts de trobada per a joves. Els veïns sempre havien reclamat que hi havia pocs equipaments juvenils al barri. AGUSTÍ COLOM, regidor de l'Eixample “Era un espai que primer estava previst com un espai transgeneracional però que només deixava per a joves un mer punt d’atenció. Nosaltres entenem que un espai intergeneracional és molt més que això.” L’Ajuntament ho ha explicat als veïns en una segona taula de treball sobre Transformadors. En la primera van recollir les necessitats i les demandes de veïns i entitats. Uns veïns que valoren positivament que el districte estigui decidit a desallotjar els ocupes que hi ha a l’edifici i guanyar per al barri un espai d’equipaments. SARA ORÓ, veïna “Estem satisfets el que passa és que tampoc baixem la guàrdia perquè per a nosaltres és molt important que es respecti el descans i la convivència pacífica i que es respectin també els horaris.” Per això, demanen a l’Ajuntament que l’equipament tanqui com a molt tard a les nou del vespre. Aquest podria ser un punt de fricció en el futur amb les entitats de joves. En tot cas, el nou Transformadors podria estar enllestit l’estiu de 2018.

Les obres per convertir en equipament l’espai Transformadors haurien d’haver començat el mes de gener, però no s’hi pot treballar fins que la justícia no desallotgi l’edifici, actualment ocupat. El govern municipal ha aprofitat el retard per redefinir els usos que s’hi donaran, d’acord amb les necessitats de les entitats del Fort Pienc. El projecte aprovat el 2014 no satisfeia l’associació de veïns del barri perquè no donava prou espai als joves.

Així doncs, la primera i la segona planta de l’edifici acolliran un casal de barri d’uns 500 metres quadrats. La tercera planta estarà dedicada a la gent gran. I tant l’altell com la planta baixa seran un punt d’informació juvenil. El projecte executiu es començarà a redactar els pròxims mesos.

L’antiga estació transformadora del carrer d’Ausiàs Marc s’haurà d’enderrocar perquè té patologies estructurals. Està previst que el projecte tingui un pressupost de 5,13 milions d’euros.