Els veïns del barri Fort Pienc estan de celebració perquè, després d’un any d’obres i 12 mesos de retard, aquest dissabte han pogut visitar les noves instal·lacions del Casal de Barri Transformadors, ubicat al carrer Ausiàs March, 60. L’equipament, que estarà gestionat per entitats del barri, ha obert les portes als veïns que, abans de les 12 h, ja feien cua al vestíbul per veure el resultat de les obres.

En total, prop de 300 persones s’han apropat a la jornada de portes obertes en una festa que ha comptat amb un programa d’activitats per a tots els públics. Els assistents han pogut gaudir d’espectacles com ara una mostra de dansa contemporània, balls del Perú, una peça de microteatre, batucada i concerts de diferents grups. Al migdia s’ha organitzat una paella popular de verdures ecològiques per un preu de 6 euros per plat i al vespre, com a tancament de festa, s’ha fet una exhibició de diables.

Aquest dissabte només s’ha pogut accedir a les plantes baixes de l’edifici perquè els ascensors encara no estan en funcionament, motiu pel qual l’espai municipal de Gent Gran encara no s’inaugurarà fins dimarts. No obstant, els veïns sí que han pogut visitar els espais interiors de la primera i segona planta de l’edifici on es troba el Casal del Barri. Els membres de l’associació han informat els assistents sobre els tallers i activitats que es posaran en marxa a partir de dimarts, com ara classes de ball, ioga i cursos d’inserció lingüística.

El nou equipament, de més de 2.000 metres quadrats, compta amb diferents espais que donen serveis a necessitats que els veïns del barri van acordar prèviament en un procés participatiu. L’edifici encara té previst habilitar el primer punt d’informació jove de l’Eixample a principis de l’any 2020.