Rere el curiós nom de L’Eix del Mal, hi ha l’associació de comerciants responsable d’alguns dels actes més curiosos i innovadors que s’han celebrat a Horta en els darrers temps. Primer, van presentar un tió de Nadal solidari i, després, el Sant Gla, una espècie de correbous infantil (i amb senglars de cartró). Ambdues activitats han tingut un èxit remarcable al barri i han aconseguit els objectiu: dinamitzar socialment i culturalment Horta, generar sentiment de pertinença i aconseguir que el veïnat es quedi al barri.

L’Eix del Mal vol créixer

Són una trentena d’associats, principalment botigues però també veïns a títol individual, que volen dinamitzar el barri d’Horta. El nom els ha servit per donar-se a conèixer. Van sorgir fa dos anys i els agradaria incrementar el nombre d’actes que organitzen, però van pas a pas. Per això, expliquen, els aniria bé comptar amb més mans.

De moment, els dos actes que organitzen aixequen força expectació entre el veïnat. Durant la Festa Major d’Horta, celebrada recentment, va tenir lloc la segona edició del Sant Gla. És una celebració inspirada en els senglars que baixen de Collserola per buscar menjar a Horta. Aquests, però, són de cartró i persegueixen els més petits. De cara a l’hivern proposen un tió solidari per recaptar aliments per a El Caliu, un menjador social de la zona.