Els estudiants són un dels col·lectius que està més implicat en la vaga general contra el canvi climàtic convocada per a aquest divendres, 27 de setembre. Per això, tot i que la gran manifestació pel clima a Barcelona és la que Fridays for Future celebrarà a les 18 h de la tarda, 5.000 joves segons la Guàrdia Urbana i 15.000 segons els organitzadors, ja han sortit al carrer. Les classes han quedat buides i una marea de joves han respost a la crida del Sindicat d’Estudiants a manifestar-se al migdia pels carrers del centre de la ciutat. La marxa ha finalitzat a la plaça de Sant Jaume on a partir de les 13 hores hi ha una concentració amb més d’un miler de persones.

De fet, la plaça de Sant Jaume s’ha quedat petita per acollir tots els joves que s’han sumat a la convocatòria i que reclamen justícia climàtica.

Marxa pels carrers del centre de la ciutat

La manifestació ha sortit de la plaça de la Universitat i a la capçalera han col·locat una pancarta amb el lema “el capitalisme mata el planeta”. Els joves que s’han mobilitzat duien multitud de cartells amb missatges com “no tenim un planeta B” o “necessitem una revolució”. També han cridat consignes per denunciar l’emergència climàtica i exigir als governs un canvi de política per revertir aquesta situació.

La manifestació ha obligat a tallar el trànsit i ha provocat, de fet, un col·lapse a la Gran Via de les Corts Catalanes.

Barcelona s’ha convertit durant tot el dia en l’epicentre de múltiples activitats per a la sensibilització i la lluita contra el canvi climàtic.