Presentació Barcelona Futur

L’associació Barcelona Futur s’ha presentat aquest divendres al CaixaForum. Es tracta d’un espai de trobada entre ciutadania, entitats i agents del territori que fomenta el debat i el consens per generar propostes que permetin impulsar la ciutat a curt, mitjà i llarg termini. L’entitat està formada per professionals d’àmbits molt diferents que van des del món de la cultura, la salut, la comunicació, el turisme, el comerç, l’empresa o la judicatura.

“La neutralitat, el principal valor de l’associació”

En l’acte de presentació ha intervingut el president de Barcelona Futur, Gerard Esteve, que ha destacat que “el principal valor de l’associació és la neutralitat davant qualsevol tendència política”. També ha participat el vicepresident de l’entitat, Gabriel Jené, que ha remarcat la importància “de buscar la transversalitat de la societat civil” per afrontar els reptes que té la ciutat. Per la seva part, la tresorera de l’associació, Aintzane Arbide, ha parlat sobre l’objectiu de convertir Barcelona Futur en “un veritable actiu per a la ciutat”.

Garantir la igualtat d’oportunitats

L’acte també ha tingut les reflexions del secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, que ha demanat preservar les regles democràtiques per garantir la igualtat d’oportunitats; la presidència de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola; el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre; Sor Lucía Caram; el doctor Bonaventura Clotet i la degana del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Maria Eugènia Gay.