Càrregues policials l'1-O a l'Institut Pau Claris

El Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona, que investiga les càrregues policials del referèndum de l’1 d’octubre, ha citat a declarar el proper 11 de febrer quatre agents més de la Policia Nacional per l’actuació a l’Institut Pau Claris. D’una banda, es tracta de tres policies que, segons el relat del jutge, “apareixen realitzant accions ‘a priori’ totalment inadequades”, com ara “donar puntades de peu i cops de puny a la cara o bufetejar les persones que estaven assegudes a terra”.

D’altra banda, el jutjat ha tornat a citar un sotsinspector que ja va comparèixer anteriorment per aquesta actuació i pels fets a l’escola Mediterrània. Ara però s’ha rebut un nou vídeo que han aportat les parts acusadores que l’incrimina i ha acordat una nova compareixença, que en el seu cas es farà per videoconferència. En la interlocutòria, el jutge explica que aquest agent apareix en les imatges donant “un cop de puny a la cara d’un ciutadà” i donant “puntades de peu durant una bona estona a les parts que estaven assegudes al terra”.

Les citacions d’aquests tres policies arriben després que l’Ajuntament, que exerceix l’acusació popular, ho sol·licités. Concretament, el consistori va demanar la compareixença de 24 agents més tot i que el jutjat “de moment” no ho creu necessari. Fins ara han declarat 29 agents de la Policia Nacional per les càrregues de l’1-O.