L’advocat Jordi Pina i el president del Tribunal Suprem s’han enfrontat verbalment quan el lletrat ha insistit a preguntar al coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, sobre si van existir les càrregues policials als punts de votació durant l’1 d’octubre. Manuel Marchena ha interromput Pina, ha dit que la pregunta era impertinent i l’ha instat a seguir amb una altra qüestió. L’advocat ha afirmat que “estava intentant auxiliar el testimoni” perquè està sota jurament i podia cometre un delicte de fals testimoni. Marchena li ho ha recriminat i li ha demanat que “no entrés en debat amb ell”. La picabaralla dialèctica s’ha allargat durant un parell de minuts.

Després que el coronel negués les càrregues (Pérez de los Cobos, que declara com a testimoni del judici del procés, ha argumentat que segons la definició tècnica una càrrega és una actuació policial contundent amb l’objectiu de dissoldre una manifestació o desallotjar un espai), Pina hi ha insistit i ha repreguntat si considerava que “25 policies usant defenses contra gent amb les mans alçades” no era una càrregaMarchena ha impedit la resposta del coronel i ha retret al lletrat de Rull, Turull i Sànchez que ja havia respost en la sessió de dimarts dient que no hi havia hagut càrregues.

El president del Tribunal Suprem ha demanat a Pina que no fes més advertències en aquest sentit perquè no era ell qui li havia de recordar que el testimoni està sota jurament perquè ja ho havia fet el tribunal en dues ocasions. “Vostè no em pot interrompre a mi, jo sí que puc fer-ho” ha afirmat Marchena, que també li ha etzibat que “aquesta situació és impròpia de la seva trajectòria jurídica”.