Imatge del carrer de Barcelona

El feminisme a les xarxes socials, a debat aquest dimecres al ‘Hashtag Barcelona’, especial 8-M. Les reaccions al testimoni de l’exdelegat del Govern espanyol a Catalunya, durant el judici del procés, és un altre dels temes destacats a ‘El matí de Barcelona’.


8-M: el feminisme a les xarxes

Etiquetes a Twitter com #cuéntalo, #noenminombre o #metoo, de gran repercussió, han contribuït a visibilitzar els atacs masclistes, que les dones han gosat explicar per primera vegada a les xarxes socials. Les xarxes són un bon lloc per trencar el silenci? I de quina manera algunes tuitaires han contribuït a difondre el feminisme? En parlem amb:

Segueix el debat en directe aquí, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:


Judici de l’1-O: el testimoni de Millo

L’exdelegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, diu que una de les ferides de l’1 d’octubre ha reconegut que va mentir i confessa que el seu testimoni el va posar molt nerviós. Es tracta de Marta Torrecillas, la noia a qui van retorçar els dits a l’Institut Pau Claris de Barcelona. Parlem amb el seu advocat, Xavier Monge:


Nou cas d’abusos, als Jesuïtes

Dos exalumnes dels Jesuïtes de Sarrià han denunciat que van patir abusos sexuals continuats per part de dos sacerdots de l’Escola Sant Ignasi a principis dels 80, quan tenien entre 11 i 14 anys. Els Jesuïtes han traslladat el cas al Vaticà perquè ho investigui. Manuel Barbero, president de la Fundació Mans Petites i pare d’un dels nens abusats als Maristes, diu que poden aparèixer noves víctimes i ha avançat que estan investigant un altre cas d’abusos en una església de Barcelona:


L’actualitat a les xarxes

El judici al procés porta un nou element pop per les xarxes socials: el ‘Fairy’ s’ha convertit en el nou meme i la Fiscalia l’afina molt fort. Millo s’ha lluït, però de los Cobos està deixant el pavelló molt alt en les seves intervencions. Internet no sap, tanmateix, quin detergent triar: Fairy o Ajax? Per cert, els hereus de la monarquia són d’ultradreta. Sorpresa. Ens ho explica el Toni Noguera:


Gimnana cultural

La Bea Rodríguez ens explica les activitats previstes dins del Flic Festival i de l’estrena del musical ‘Flashdance’ al Teatre Tívoli:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: