Després de l’èxit de la prova pilot l’any passat, es repeteix el Barcelona Christmas Tour, la ruta per descobrir l’enllumenat nadalenc de la ciutat dalt d’un bus turístic de dos pisos. Els recorreguts es faran des del 27 de novembre fins al 27 de desembre, amb sortides quatre dies a la setmana, de dijous a diumenge, a les 18 i les 19.45 h.

Les entrades s’hauran de comprar amb antel·lació i tindran un preu de 15€ els aldults i 10€ els infants (entre 4 i 12 anys). Els menors de 4 anys hi pujaran gratuïtament. Els tiquets podran adquirir-se al portal virtual de TMB, les oficines de Turisme de Barcelona o presencialment a la parada de sortida del vehicle, si queden seients lliures.

La ruta visitarà carrers especialment decorats i il·luminats per aquestes festes, com el passeig de Gràcia, la Catedral o la plaça de Catalunya amb explicacions en català i castellà sobre les tradicions nadalenques. El trajecte tindrà una durada d’uns 90 minuts i els vehicles sortiran de la parada del Barcelona Bus Turístic de la plaça de Catalunya (costat Besòs, davant d’El Corte Inglés).

Recorregut amb mesures covid

El recorregut passarà pel passeig de Gràcia (la Casa Batlló, La Pedrera), els carrers del Rosselló, Marina, Indústria, Independència, Sant Antoni Maria Claret (l’Hospital de Sant Pau) i Sardenya (la Sagrada Família); la Gran Via; els carrers de Los Castillejos i Casp (els Encants, la Torre Glòries); l’avinguda Meridiana (el Teatre Nacional de Catalunya); el carrer dels Almogàvers; el passeig de Lluís Companys (l’Arc de Triomf); la ronda de Sant Pere; la plaça d’Urquinaona; la via Laietana (el barri Gòtic); el passeig de Colom; el Portal de la Pau (monument a Colom); el passeig de Josep Carner; la plaça de les Drassanes; l’avinguda del Paral·lel; la ronda de Sant Pau; el carrer del Comte d’Urgell (el Mercat Sant Antoni); la Gran Via; la plaça de la Universitat, i els carrers de Roger de Llúria, Aragó, Balmes i Pelai, per acabar de nou a la plaça de Catalunya.

Segons explica l’Ajuntament en un comunicat, com en tot el transport públic, el Barcelona Christmas Tour compleix les normes d’higiene i prevenció de contagis per evitar la propagació de la covid-19: seran obligatòries la mascareta i la neteja de mans, que es farà amb gel hidroalcohòlic a la parada d’origen, abans de pujar al bus i al baixar-ne.

Les festes de Nadal passades, en 17 dies de funcionament el Barcelona Christmas Tour va arribar a transportar més de 2.100 passatgers, majoritàriament públic local (un 90 %), que van fer servir sobretot la compra anticipada de tiquets i la reserva prèvia de seients.

Més informació de Nadal 2020 a Barcelona: