Nova agressió LGBTI-fòbica als carrers de Barcelona en menys de 24 hores, en aquest cas es tracta d’una agressió homòfoba. Dissabte al matí, els Mossos van anunciar que estaven investigant una agressió a una jove transsexual de 19 anys quan sortia de casa. I ara ha estat a un jove ha denunciat a través del seu compte de Twitter que aquest dissabte el vespre, el van agredir per ser homosexual. “M’acaben de pegar per primera vegada per ser marica. No sé com sentir-me”.

Els fets van passar a la sortida del metro d’Universitat, quan un home li va clavar una puntada després d’increpar-lo i insultar-lo per la seva condició sexual. L’Arnau Sendra, el jove agredit, ha explicat que s’estava acomiadant d’una amiga al metro, quan va decidir esperar-se per comprovar que un home que l’estava mirant estrany no la seguís. En aquell moment, el jove explica que l’home s’ha llançat contra ell i li ha dit: “Puto maricon te voy a rebentar las rodillas”. Per sort, ha aconseguit esquivar la puntada i li ha acabat donant al costat de la cama i no al genoll, ja que “en cas contrari, ja tindria el genoll trencat”, segons explica en un tuit.

“La cosa és que no és tant la puntada que et puguin donar, sinó la por que et genera ser qui ets”, ha denunciat Arnau Sendra, persona agredida, a través d’un tuit.

“Alguna cosa no s’està fent bé”

Des de l’Observatori contra l’Homofòbia ha denunciat les dues agressions que hi ha hagut aquest cap de setmana a Barcelona. Han recordat que estan a disposició de totes les víctimes i demanen més coordinació per frenar aquest tipus agressions. “Barcelona té un protocol que funciona, però això transcendeix i s’hauria de fer una taula amb totes les administracions per mirar de quina forma es poden combatre aquests comportaments. Ha de ser una prioritat. No podem naturalitzar i interioritzar l’odi”, ha assegurat Eugeni Rodríguez, president Observatori contra l’Homofòbia.

Rodríguez afirma que alguna cosa no s’està fent bé, quan es produeixen aquest tipus d’agressions en plena llum del dia. “Aquestes agressions no poden ser de baix cost, cal que es garanteixin els nostres drets”.