Centenars de persones s’han manifestat a la Gran Via contra la violència masclista en una cadena humana per denunciar “la justícia patriarcal i la violència masclista”. Segons l’organització, Novembre Feminista, s’han inscrit més de 3.000 persones en una mobilització que s’ha celebrat respectant les mesures sanitàries i en el marc del Dia Mundial contra la Violència Masclista del 25 de Novembre. La cadena s’ha articulat en un dels eixos viaris de la ciutat, la Gran Via, que ha quedat tallada des de les 12 del migdia i fins poc després de les 13 h des de la plaça d’Espanya i fins a la Monumental.

La pandèmia ha evidenciat encara més el problema

Segons les entitats que organitzen la jornada, la pandèmia del coronavirus ha posat en evidència, encara més, les actuacions masclistes i la manca de serveis d’atenció per prevenir-les i atendre-les. Segons dades facilitades pels col·lectius, les desigualtats durant els mesos de pandèmia s’han disparat exponencialment en diversos àmbits com el sanitari, el laboral o el social; que han acabat situant les dones en situacions de risc.

Un 60 % de les dones pateixen la violència masclista

Segons la macroenquesta del Govern envers la violència contra les dones del 2019, un 60 % de les dones majors de 16 anys reconeixen haver patit la violència masclista dins les seves pròpies carns. Aquesta enquesta recull tot tipus de violència: física, psicològica, econòmica o sexual.