Ja es pot accedir a les dues tirolines de la Gran Via de les Corts Catalanes, situades al tram sense circulació de vehicles entre els carrers de Badajoz i la rambla del Poblenou. Des de la setmana passada ja eren visibles les estructures principals d’aquests elements, però aquest dissabte ja s’ha obert a tots els ciutadans per fer-ne ús. A més, una de les dues tirolines és accessible per a infants amb mobilitat reduïda.

També hi ha elements de cal·listènia per fer exercici físic a l’aire lliure i tendals amb bancs a sota per generar espais d’ombra i d’estada, i properament es col·locarà una quarantena d’arbres en contenidor, tres taules de ping-pong i tres de fut-toc, demandes sorgides en el procés participatiu fet la primavera passada. Formen part de la urbanització temporal que s’ha tirat endavant per dotar la zona d’usos ciutadans i omplir-la de vida al tram de la Gran Via que s’ha cobert.

Mentrestant, es continua avançant en la redacció del projecte executiu per a la urbanització definitiva d’aquest tram de la Gran Via. Es renovaran uns 30.000 m², i a tot el recorregut, d’uns 50 m d’amplada, el verd serà protagonista amb una gran arbrada que oferirà zones d’ombra i amb arbustos que donaran vitalitat i ajudaran a delimitar les zones de joc i d’estada. Per tant, dels vuit carrils que hi havia abans de començar les obres del túnel –quatre per sentit– es passarà a una configuració que prioritzarà la mobilitat sostenible i els desplaçaments veïnals. El compromís del Govern municipal és licitar les obres abans del final del mandat.