El carrer del Tenor Masini, un dels carrers que creuen el barri de Sants de muntanya a mar, es remodelarà amb l’objectiu de fer-lo més amable per al vianant. Se’n millorarà la il·luminació i se’n renovaran les voreres i l’arbrat, així com el clavegueram, que actualment està en mal estat. Ara mateix s’està redactant el projecte executiu i la reforma es farà al llarg del proper mandat.

L’avantprojecte de millora del carrer del Tenor Masini s’ha presentat recentment al veïnat i el districte de Sants-Montjuïc s’ha compromès a incorporar-hi algunes de les aportacions dels veïns. Una està relacionada amb la implementació d’una nova limitació de velocitat en aquest carrer. L’Ajuntament haurà d’estudiar i decidir si es farà amb pintura a terra, passos elevats o coixins berlinesos.

Una petició veïnal que va quedar fora dels pressupostos participatius

La reforma d’aquest carrer, que connecta l’avinguda de Madrid amb el carrer de Sants, sorgeix d’una proposta veïnal que es va presentar als pressupostos participatius del 2020 i que, tot i ser una de les 20 propostes de Sants-Montjuïc més votades, finalment no va estar entre les cinc escollides. La proposta inicial apostava per convertir el carrer del Tenor Masini en vial de plataforma única per tal de fer-lo més accessible, millorar la mobilitat dels vianants i reduir la contaminació acústica i ambiental.

Els 76 projectes guanyadors en els primers pressupostos participatius de Barcelona, al mapa
Prop de 40.000 barcelonins, menys d’un 3 % dels que ho podien fer, han votat per decidir el destí de 30 M € que l’Ajuntament invertirà en els propers dos anys