Els estralls del temporal Gloria encara es poden veure en molts punts de la ciutat. Al santuari de Sant Josep de la Muntanya, a la Salut, va malmetre la imatge del sant. Ara l’accés a l’entrada principal està tancat, s’hi ha instal·lat una bastida i es treballa per retirar l’escultura de pedra.

Cau part de l’infant Jesús de pedra

El santuari de Sant Josep de la Muntanya està coronat per la imatge del sant, una escultura de pedra que ha quedat malmesa després del pas del temporal Gloria. S’ha desprès part de l’infant Jesús de pedra. Aquesta figura ja presentava algunes esquerdes, però no es creia que pogués caure. “Jo crec que el temporal Gloria ens ha avisat que necessitava un canvi. Entre la ventada i la pluja, s’ha anat filtrant aigua i la pedra s’ha anat desfent i ha caigut”, explica Mercedes Domínguez, mare superiora del santuari, “i davant del risc i el temor que passi qualsevol cosa, el que farem és treure-la”. Per això, s’ha instal·lat una bastida, per poder retirar l’escultura i canviar-la per una de nova.

Manteniment del sostre de la capella

La imatge malmesa es va posar al santuari fa 80 anys i, un cop retirada, es posarà als jardins del santuari com a record. Mentre es fan els treballs, està tancat l’accés a l’escalinata principal. Aquesta no és l’única obra que s’està fent al recinte de Sant Josep de la Muntanya: a la capella també s’està restaurant el sostre, tot i que en aquest cas les actuacions van començar abans del temporal. La mare superiora diu que la cúpula de la capella “acaba amb una agulla que havíem observat des de dins que estava fent malbé la cúpula i queien alguns trossets de la paret de dalt”. “A tot s’hi ha de fer manteniment, si no, cau. I ens hi vam posar”, explica.

Des del santuari expliquen que, cada hivern, es fa una revisió dels sostres i les canonades de l’edifici, però no s’imaginaven que el temporal tingués tanta força per malmetre la figura de sant Josep. Esperen que d’aquí a poc temps una nova escultura torni a presidir aquest edifici del 1902, dissenyat per l’arquitecte Francesc Berenguer i Mestres.