A finals de novembre es va inaugurar el supermercat a l’interior d’illa que es va crear en enderrocar l’antic cinema Urgell. De promoció privada, l’operació va incloure la construcció d’un interior d’illa enjardinat al barri de Sant Antoni per a gaudi dels veïns.

L’interior d’illa està fet i sense estrenar

El primer enllumenat que es va instal·lar donava massa llum als habitatges, però un cop substituïts per fanals que dirigeixen el feix de llum cap a terra, els veïns no troben cap raó perquè continuï tancat, i no entenen com és que el supermercat funciona des de fa més de dos mesos però el jardí està pendent d’inaugurar. Aquesta setmana tenen previst preguntar-ho al conseller de barri, en una reunió que tenen programada. També reiteraran el seu malestar per la manera com es va retirar la coberta d’uralita de l’antic cinema que ocupava l’interior d’illa.

Decebuts amb el protocol de retirada de l’amiant

Els veïns asseguren que la nova propietat de l’espai va imposar els seus terminis i el districte de l’Eixample considera que en lloc de vetllar per la seguretat dels veïns va prescindir d’aplicar les normes i les millores de seguretat recomanades pel supervisor que la mateixa Administració havia designat.

De fet, els veïns van demanar que s’aturés l’obra fins que la retirada dels materials que contenien amiant fos segura. Arran de l’experiència, demanen un canvi a la llei per protegir no només els treballadors que retiren el fibrociment, sinó també els veïns que hi viuen a prop.