El metro de Barcelona ha tornat a viure un nou robatori amb violència. Una dona va ser víctima d’una estrebada per part d’un home a l’estació de metro de Navas, de l’L1. Les imatges obtingudes per betevé mostren com el lladre, encaputxat, tira la dona a terra i fins i tot l’agredeix amb l’objectiu d’endur-se’n la bossa. El vídeo s’ha difós a les xarxes socials.

Els fets van succeir la nit del 31 de gener, quan passaven uns minuts de les 11 de la nit. La gravació mostra les imatges enregistrades per una càmera de seguretat del metro, que aconsegueix captar el succés. La dona, a punt d’accedir a l’andana, era davant de les portes automàtiques quan un home se li va apropar pel darrere i va fer-li una estrebada amb violència, amb la qual cosa va tirar-la a terra.

La víctima va intentar resistir-se i l’home va respondre-hi donant-li cops de puny i puntades de peu a la cara. Segons més tard, tots dos van sortir de l’espai que cobreix la càmera. TMB ha lamentat, en un tuit, els fets i assegura que està col·laborant amb els Mossos d’Esquadra, que es fan càrrec de la investigació. Fonts de la policia catalana afirmen que la víctima ja ha posat denúncia.

Altres fets similars a Navas

El Sindicat Professional de Seguretat Privada confirma que aquest robatori s’ha produït a la sortida de Navas i assegura que no és un cas aïllat. De fet, el portaveu, Nacho Arroyo, denuncia que ja han ocorregut fets similars en aquesta mateixa estació els últims mesos. Un dels successos amb més repercussió va ser l’agressió que va deixar inconscient un home el gener del 2018.

Ara bé, el sindicat afegeix que les accions violentes també es produeixen contra els mateixos treballadors, com l’agressió a un vigilant del metro a Paral·lel. Per tot plegat lamenten que cada cop hi ha més estacions i, en proporció, menys vigilants de seguretat al suburbà. Reclamen més efectius perquè cada parada tingui vigilància a qualsevol hora del dia.