Barcelona es recupera a poc a poc del pas del temporal Gloria. Aquest dijous, l’Ajuntament ha desactivat l’alerta per vent a la ciutat després de les fortes ratxes que s’han registrat.

Prohibició per accedir als espigons

L’Ajuntament ha rebaixat el Pla d’acció municipal davant situacions pel mal estat de la mar a la fase d’alerta. Per aquest motiu, es prohibeix l’accés als espigons i a l’aigua. Es demana als ciutadans que augmentin la precaució a la zona litoral. Precisament, l’estat de les platges ha quedat molt malmès i els operaris ja han començat a treballar per reparar-ne els desperfectes.

Els accessos a les platges de la Nova Mar Bella i del Llevant es mantenen tancats. També es manté tancat l’accés a la zona de la duna de la platja de la Mar Bella.

Durant aquests dies els Bombers de Barcelona han fet 681 serveis relacionats amb el temporal. La majoria d’actuacions han estat sobre patologies d’elements constructius amb més de 300 serveis, seguits per més de 215 serveis en arbrat, 40 per tendals i 30 relacionats amb el mobiliari urbà.

Es fan comprovacions de l’estat dels parcs i jardins per reobrir-los

Pel que fa als parcs i jardins de la ciutat, alguns encara es mantenen tancats. Les brigades de Parcs i Jardins han començat aquest dijous les feines de comprovació de l’estat dels equipaments i de retirada d’arbres caiguts i branques. Segons dades municipals, aquests dies de temporal han caigut 200 arbres al conjunt de la ciutat.

Dos dels primers parcs urbans a reobrir han estat -després d’haver passat la inspecció corresponent- el de l’Espanya Industrial i el Jardí dels Drets Humans.

Durant el temporal, els equips de neteja han prioritzat la recollida de branques i troncs que han caigut a causa del vent i la neteja d’embornals per evitar l’acumulació d’aigua. Uns 400 contenidors han quedat danyats, sense tapa, per culpa de les ventades.

Sobre el funcionament de les escoles, el Consorci d’Educació de Barcelona recomana als centres que els alumnes i tot el personal no surtin al pati en cas que hi hagi arbres mitjans o grans perquè hi ha el risc de caiguda de branques.

150 persones sense llar s’allotgen a l’alberg provisional

L’Ajuntament també ha fet balanç de l’equipament municipal per a sensellar obert per la tempesta Gloria a Sant Martí. Ha acollit, durant dues nits, 146 persones i, a banda d’un llit, els han ofert roba seca, sopar i esmorzar. El consistori dona per conclòs el servei “davant la millora de la situació meteorològica” a la ciutat.