La bretxa digital entre famílies torna a estar sobre la taula, sobretot després del confinament per la covid-19. La Taula del Tercer Sector ha presentat aquest dimarts un informe que revela el grau de desigualtat que hi ha entre els usuaris de les entitats. Reclama un bo digital amb rebaixes a les factures d’internet per reduir l’escletxa.

Segons l’estudi, elaborat per la Fundació Ferrer i Guàrdia, un 20 % dels adults atesos no pot accedir a la xarxa sempre que vol. Entre els motius, perquè no disposa d’ordinador o també perquè els costos de connexió són massa elevats. Una altra dada rellevant és que només un 30 % dels infants i adolescents atesos poden connectar-se des de casa.

“Que el bo arribi al més aviat possible”

Jordi Serratosa, coordinador del projecte m4Social de la Taula del Tercer Sector, recalca que “el dret a accedir a internet obre la porta a altres drets fonamentals, com el treball, l’educació o la salut”. Serratosa recorda que, tal com existeix un bo social per fer front a les factures d’aigua, llum i gas, cal que el bo digital arribi al més aviat possible.