La directora de la FaPaC, Lidón Gasull, considera que l’educació presencial és una prioritat al setembre, tal com s’ha compromès a aplicar el Departament d’Educació, que ja ha començat a perfilar com serà la tornada a les escoles marcat per un escenari post-covid-19.

La reacció a la proposta d’USTEC-STEs

El sindicat majoritari entre el personal docent ja ha avançat quines són les seves propostes. Reclamen una jornada compactada, és a dir, que els nens passin menys hores als centres educatius, i amb reducció de les sessions lectives, sobretot a secundària, amb una durada màxima de 40-45 minuts per classe. També proposen al Departament d’Educació que contracti més de 44.500 docents per establir una ràtio de 15 alumnes a primària i secundària i de 10 alumnes a infantil.

La FaPaC respecta les conclusions d’USTEC-STEs, però a parer seu la prioritat ara mateix no haurien de ser les hores lectives, que requereix un debat serè, sinó més aviat assegurar prou places per a tots els alumnes.

Falten places per a més de 1000 alumnes

La FaPaC assegura que no hi ha prou places de P3 a l’escola pública i que el dèficit és encara més preocupant a la secundària. Segons els càlculs de la FaPaC, més de 1.047 alumnes no podrien entrar al sistema educatiu a primer d’ESO al setembre si es manté l’oferta de places del curs passat. La Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya reclama a la Generalitat que busqui espais, especialment a ciutats com Barcelona, l’Hospitalet o Badalona, i que s’habilitin de manera permanent per acollir a tots els alumnes.