La Guàrdia Urbana ha ordenat tancar quatre locals de Barcelona que feien proves diagnòstiques de la covid, tant PCR com test d’antígens, sense tenir la llicència corresponent. També s’ha cessat parcialment l’activitat de dos locals més perquè no tenien totes les autoritzacions necessàries. Els locals que s’han tancat estaven situats al carrer del Rosselló, 477; Ausiàs Marc, 12; Cotoners, 8, i Laforja, 40. També s’ha tancat un laboratori a Tarragona i un altre a la província de Girona.

local test covid sense llicència

La Guàrdia Urbana ha interposat 21 denúncies

Les inspeccions formen part d’un protocol conjunt de la Guàrdia Urbana i el Departament de Salut que es va posar en marxa aquest gener. Durant les inspeccions als sis locals, la Guàrdia Urbana també ha interposat 21 denúncies, en la majoria de casos per no tenir la documentació necessària, no ajustar-se a la llicència o, directament, no tenir-ne, per no complir amb les mesures de protecció contra incendis o les condicions higièniques adequades. En un dels casos s’han iniciat diligències penals per un delicte d’intrusisme laboral. El portaveu de la Guàrdia Urbana, Jordi Oliveras, ha assegurat que continuaran treballant “per garantir que qualsevol ciutadà es pugui fer la prova PCR o un test d’antígens amb totes les garanties sanitàries.

Cartell penjat en un dels laboratoris tancats, al carrer d’Ausiàs Marc, 12

En algun dels casos, l’alerta la van donar els mateixos veïns, que veien llargues cues en un local d’estètica de reputació dubtosa que havia reobert els caps de setmana.

Desconfiar dels resultats ràpids

La directora general Ordenació i Regulació Sanitària (DGORS), Azucena Carranzo, recomana als ciutadans que sospitin d’aquells webs que ofereixen preus molt baixos per les proves diagnòstiques, dels locals amb llargues cues i també dels que ofereixen els resultats de les proves PCR amb molta rapidesa. “Una PCR pot trigar hores, però mai minuts”, alerta Carranzo.

Salut recorda que es pot consultar la llista dels centres acreditats per fer les proves de la covid al web de Canal Salut.