La Guàrdia Urbana ha decomissat 42.000 mascaretes no homologades i 809 tests d’antígens presumptament falsificats en un local del barri del Fort Pienc, al districte de l’Eixample. Durant l’actuació, els agents han detingut dues persones per un presumpte delicte contra la salut pública i una tercera ha quedat investigada per un delicte d’estafa, contra la salut pública i falsedat documental. Durant la inspecció del local també s’han localitzat més de 5 quilos de marihuana destinada a la venda.

Mascaretes no homologades

La sospita, unes capses de cartró mal col·locades

Els fets es van produir aquest dilluns quan agents de la Urbana van observar que en un establiment del Fort Pienc els treballadors no portaven la mascareta posada ni respectaven les mesures sanitàries. Quan hi van entrar, van poder comprovar que l’activitat que s’hi duia a terme no coincidia amb la llicència que tenien i, a més, van observar una gran quantitat de capses de cartró mal col·locades. En obrir-les, els agents van localitzar milers de mascaretes KN95 sense el número de lot, ni la data de caducitat, ni el certificat CE. Al costat, també es van trobar un centenar de sobres amb l’anagrama europeu amb què probablement es pretenia manipular les mascaretes per fer-les passar per un producte homologat. Igualment, es van localitzar dues capses i una bossa amb un total de 809 tests d’antígens en què no coincidia el número de lot amb els articles de l’interior i sense el marcatge de la CE.

Durant la mateixa inspecció també es va localitzar a l’entresolat del local un total de sis paquets que contenien 5,5 quilos de marihuana destinats a la venda.