La celebració de la revetlla de Sant Joan d’aquest any serà amb les platges tancades i sense fogueres. Són les mesures que ha anunciat l’Ajuntament per adaptar-se a les recomanacions de les autoritats sanitàries a causa de la crisi del coronavirus. Les platges es tancaran a les 8 del vespre del dia 23 de juny i no es reobriran fins a les 10 del matí del dia 24.

El consistori recomana fer celebracions de petit format en entorns familiars i a prop de casa per limitar al màxim la mobilitat. L’objectiu és “evitar de totes totes les aglomeracions”, ha sentenciat Janet Sanz, tinenta d’alcalde d’Ecologia. Tot i que és possible que el transport públic pugui funcionar amb normalitat –en funció de la fase de desescalada en què ens trobem–, Albert Batlle, tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, ha fet una crida a evitar tots els desplaçaments, fins i tot en transport públic. Batlle també ha explicat que s’implementarà un dispositiu especial de la Guàrdia Urbana per garantir la seguretat viària durant la revetlla i ha apel·lat a la responsabilitat ciutadana.

Sense fogueres però amb petards

L’Ajuntament també ha confirmat que no s’autoritzarà fer fogueres i que només es permetran foguerons petits –d’un metre quadrat aproximadament– i amb un aforament limitat. Sí que se celebrarà, en canvi, l’arribada de la Flama del Canigó a la plaça de Sant Jaume. També està previst que s’instal·lin les habituals casetes de petards que podran ubicar-se a l’espai públic complint, això sí, amb les mesures de seguretat i salut. S’han autoritzat 117 punts de venda de petards.

La d’aquest any serà una revetlla amb restriccions, ja que, tot i que es preveu que sí que es podrà anar a les segones residències, les celebracions s’hauran de fer amb limitacions: en grups reduïts i mantenint les mesures de seguretat habituals com mantenir la distància, dur mascareta i netejar-se les mans sovint.