L’Ajuntament de Barcelona instal·larà més tanques els propers dies als accessos d’algunes platges de la ciutat per limitar-ne la cabuda i evitar les aglomeracions que s’han vist aquest cap de setmana. En una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha detallat que aquest cap de setmana ja n’hi haurà a les platges del Somorrostro i de la Barceloneta. El pas següent, ha dit el regidor, serà col·locar-les a les platges “de la Nova Icària, Bogatell, Sant Miquel i Sant Sebastià“.

Aglomeracions a primera línia de mar

“Tenim un problema en la primera franja del litoral”, ha reconegut el regidor d’Emergència Climàtica, en referència a l’acumulació de banyistes a primera línia de mar. Davant d’això, Eloi Badia ha demanat als ciutadans que es “distribueixin al llarg de tota la platja”.

Tot i això, Badia ha fet una valoració positiva del primer cap de setmana en què ha estat permès banyar-se a les platges de Barcelona: “La ciutadania en general va respondre perfectament a totes les indicacions”. El regidor barceloní, però, reconeix: “Tenim molt marge de millora”, i no descarta que la Guàrdia Urbana pugui multar en aquells casos en què “trobem reiteració o no se segueixin les ordres de la Guàrdia Urbana”.

10.000 visites diàries al web

Eloi Badia ha recordat la importància que els ciutadans consultin la informació de les platges disponible al web abans de sortir de casa. Una eina que aquest cap de setmana ha rebut “10.000 visites de mitjana al dia”, segons ha indicat el regidor.

La ZBE “s’activarà un cop s’acabi l’estat d’alarma”

En relació amb la implantació de la zona de baixes emissions –ajornada per la crisi del coronavirus–, Badia ha detallat que “estem tancant l’acord amb totes les administracions” i que estarà enllestida “d’aquí pocs dies” perquè s’activi “un cop s’acabi l’estat d’alarma”. Pel que fa a les multes, el regidor d’Emergència Climàtica ha dit que ara estan “acabant d’ajustar quan entrarà en vigor el règim sancionador”, que calcula que serà “a finals d’agost o a principis de setembre”.