Els sindicats han encartellat la seu del Consorci d’Educació de Barcelona aquest dilluns a la tarda per reivindicar la reducció de ràtios a les aules. Demanen un màxim de 10 alumnes per grup a educació infantil i 15 a la resta de nivells educatius. Asseguren que aquesta mesura és necessària “per fer front a la pandèmia” del coronavirus i garantir la distància de seguretat.

La protesta s’ha fet també a la resta de seus territorials d’ensenyament, com la del Baix Llobregat o la del Maresme – Vallès Oriental. Ha estat convocada per USTEC-STEs, CCOO, Intersindical-CSC, Sindicat Professors de Secundària (aspepc-sps), UGT, CGT i USOC.

A més de la reducció de ràtios, els sindicats també demanen altres mesures per garantir la seguretat i la salut als centres educatius. Volen que es doti al personal dels equips de protecció individual (EPI) necessaris i de mascaretes FFP2. Igualment, reclamen sistemes de ventilació mecànica a tots els centres educatius i la contractació de personal sanitari titulat, com a mínim un per centre.

Els sindicats també demanen un “permís retribuït no recuperable per a les treballadores i els treballadors amb menors al seu càrrec en situació d’espera de resultat de PCR, aïllament o quarantena”.

Recuperar les “condicions laborals retallades”

Des dels sindicats també reclamen el “restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal” pel curs 2021-22. Igualment, demanen convertir els terços de jornada en mitges jornades i estabilitzar el personal interí i substitut.

Els sindicats també volen la retirada del Decret de Plantilles, incrementar el personal de suport educatiu per atendre la diversitat i recuperar el poder adquisitiu perdut.

Aquesta protesta se suma a altres que han tingut lloc durant els darrers mesos, com la convocada per l’Assemblea Groga per l’incompliment de les ràtios màximes o una altra concentració per reclamar escoles segures.

Primera vaga d’educadores infantils a Catalunya, amb una manifestació a Barcelona