Veïns de Sant Andreu han vist per primera vegada un porc senglar passejant pel barri, un fet gairebé insòlit per sota de l’avinguda Meridiana. La nit de dissabte, coincidint amb l’hora del toc de queda, l’animal es va passejar pel carrer Gran de Sant Andreu, passant just per davant la comissaria de la Policia Nacional. Diversos residents en van ser testimonis i van enregistrar com la bèstia voltava pel centre històric. Les imatges s’han compartit en grups de WhatsApp i la Guàrdia Urbana ha confirmat la seva autenticitat i que van ser captades aquest cap de setmana.

L’animal va ser sedat i recollit l’endemà

Segons explica l’Ajuntament, va ser a les 7 del matí de dissabte quan la Guàrdia Urbana va rebre l’avís que els alertava que hi havia un porc senglar al carrer de Josep Soldevila, i que amb anterioritat havia esta recorrent diversos indrets del barri, com la rambla de l’Onze de Setembre. Quan la policia municipal hi va arribar, un veterinari ja havia disparat un dard per adormir l’animal. El agents, formats en l’ús del rifle teleanestèsic, van haver d’efectuar un segon tret per acabar-lo de sedar. Un cop immobilitzat, el metge li va extreure una mostra de sang i el van pujar al vehicle.

Als territoris que limiten amb la serra de Collserola és habitual topar-se amb porcs senglars, però poques vegades arriben tan lluny creuant mig Barcelona. El confinament ja ens havia deixat algunes imatges de la fauna salvatge, com la d’un exemplar nedant plàcidament al mar, davant la platja de l’estació d’Arenys de Mar.