Les queixes contra l’obertura d’escoles el proper 8 de juny —quan està previst que comenci la fase 2 a Barcelona— arriba als tribunals. El sindicat USTEC-STEs ha impugnat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) les instruccions del Departament d’Educació per obrir els centres després del coronavirus. En un comunicat, explica que ha presentat un recurs contenciós administratiu.

Segons el document, el recurs comporta la demanda de mesures cautelars i cautelaríssimes perquè “puguin tancar els centres que ja han obert en el termini més breu possible”. L’objectiu, relata USTEC, és evitar nous rebrots de covid-19 en un context en què, assegura, els professionals “no disposen de les mesures imprescindibles de seguretat ni han estat sotmesos a tests“.

El sindicat creu que és un “perillós error” que la Generalitat hagi decidit obrir les escoles en la fase 2 perquè, afirma, no es pot garantir la total seguretat d’infants, adolescents, professionals i famílies. A la demanda al TSJC també s’hi han sumat denúncies territorials als serveis provincials d’Inspecció de Treball.