La desescalada obliga a aplicar mesures per garantir la distància social i la higiene i implica, també, adaptar els espais a la “nova realitat” i poder respectar aquestes mesures. A partir d’ara, els comerços, les oficines i els locals han de tenir molt visibles els productes d’higiene. També caldrà que recordin a través de senyals la necessitat de mantenir els dos metres de distància entre persones, o l’ús obligatori de la mascareta.

En aquest sentit, moltes empreses que es dediquen habitualment a la prevenció de riscos, l’assessoria o l’arquitectura han començat a dissenyar aquesta nova senyalització que hauran d’aplicar els locals mentre no es trobi la vacuna contra el coronavirus. Cada sector té les seves especificitats, i els senyals que són comuns i obligats per a tots són els de distància social, neteja de mans i l’ús de la mascareta.

Entre els amos dels establiments hi ha dubtes i reticències a l’hora d’instal·lar aquesta nova senyalització. Els motius principals són la despesa que els suposa i la incertesa de no saber fins quan caldrà tenir els espais distribuïts i senyalitzats de forma especial per la covid 19. A més a més, les empreses que volen actualitzar-se amb aquesta nova senyalització expliquen que no hi ha cap normativa, i això els genera dubtes que s’han de resoldre ells mateixos per tirar endavant la producció.