El Circuit de Barcelona-Catalunya ja torna a fer olor de benzina i a fer sentir el so de motors. Després de 68 dies tancat, aquesta setmana han començat els primers entrenaments dels mundials de motociclisme i la direcció ja treballa amb un nou calendari. Si el coronavirus ho permet, Montmeló rebrà quatre cites abans que acabi l’any: la Fórmula 1, el Mundial de Motos, el Mundial de Superbikes i el Mundial de Ral·li Cross.

El Circuit no ha parat en cap moment

A finals de febrer el Circuit de Barcelona-Catalunya va rebre els últims entrenaments de Fórmula 1 abans de tancar definitivament el 13 de març. En les darreres setmanes, però, l’equip ha treballat en la distància i han fet un manteniment de les instal·lacions de neteja i desinfecció que ara permet tornar a obrir-lo per als professionals de manera parcial. El director general del Circuit de Barcelona-Catalunya, Joan Fontserè, ha explicat que les disciplines del motor són segures perquè tenen els EPI més efectius que qualsevol esport. Són “disciplines individuals i, a més a més, els seus membres van amb guants, botes, casc i viseres integrals, més i millor que portar una mascareta.”

Gran Premi motociclisme

El calendari encara manté esperances

Fontserè, ha dit que treballen, si les autoritats sanitàries, locals i de govern ho permeten, en un calendari per acabar aquest 2020. Sense dates confirmades, les properes proves serien aquestes:

  • Fórmula 1:  de finals de juliol a principis d’agost.
  • Moto GP: de finals de setembre a principis d’octubre.
  • Superbikes: a meitat d’octubre.
  • Ral·li Cross: a meitat d’octubre.

Fontserè també ha explicat que aquest any preveuen menys ingressos per no poder tenir públic a les proves i per tenir menys ajudes institucionals, per això, demanen no pagar cànons per no patir més del compte econòmicament. Aquest any, tampoc no hi haurà altres proves que acull la instal·lació, com curses a peu o amb bicicleta.