El secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó, fa un bon balanç de la gestió del coronavirus a les presons catalanes, una qüestió per la qual el sindicat CSIF ha presentat una querella a la fiscalia. La denúncia es dirigeix contra la consellera de Justícia, Ester Capella, i contra el secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, a qui fan responsables dels aproximadament 170 contagis que hi ha hagut entre funcionaris i interns.

Segons CSIF, el nombre de funcionaris malalts o aïllats és fruit de “la prohibició expressa de l’ús de màscares des del principi per no aixecar alarma social, el repartiment insuficient d’EPI entre els treballadors i la inexistència de proves diagnòstiques per a un col·lectiu essencial”. Aquestes proves s’han començat a fer aquest maig.

En aquest sentit, Calderó ha admès que al principi hi va haver confusió, perquè “és un virus absolutament desconegut per a tothom”. Tot i això, ha assegurat que “s’han garantit les mesures de protecció als centres penitenciaris des del primer moment” malgrat la “insuficiència de material” que hi havia a tot al món.