El desembre passat es van tancar els porxos laterals de la Biblioteca Joan Miró per evitar que els ocupessin. Han passat sis mesos i els accessos a aquests porxos, que s’havien de convertir en espais complementaris de l’equipament, ja estan malmesos. A més, els usuaris del parc expliquen que les ocupacions continuen i la degradació de l’entorn, també.

El fossar de l’antic llac, nou lloc de conflicte

A més, aquesta intervenció no va posar fi a l’ocupació de les terrasses, que s’ha desplaçat al fossar de l’antic llac. És una ocupació permanent, incompatible amb el joc infantil.

Hi ha tendes acampades moltes hores seguides. El problema continua persistint, però s’ha desplaçat de lloc”
Núria Perarnau, directora Biblioteca Joan Miró

L’Ajuntament ja treballa en la remodelació de l’espai que envolta la biblioteca i ja hi ha hagut reunions, i està previst tornar a posar aigua en una banda i vegetació a l’altra. Mentre no arriba la remodelació, però, la pista de “skate” es consolida i se senyalitzarà amb unes normes d’ús.

Làmines tallants que s’han desprès

L’Ajuntament també va fer una intervenció al voltant de la biblioteca per introduir-ne una sèrie de millores, que no s’han mantingut. Algunes de les làmines de metall s’han desprès del seu lloc i els veïns alerten que això és perillós per als infants perquè s’hi poden tallar si juguen en aquests espais.


El parc en estat crític, segons els usuaris

Els usuaris del parc asseguren que està en un moment crític. Encara hi ha pendent retirar la caserna de bombers provisional, no s’acaba de solucionar la degradació de l’entorn de la biblioteca i ara han d’afrontar l’ocupació d’una tercera part del parc per les obres de l’L8. S’han organitzat per aconseguir l’impacte mínim possible sobre el parc.

Les entitats que estem defensant el parc entenem que és millor que l’afectació de les obres sigui sobre la circulació de cotxes que no sobre l’únic gran espai verd que tenim”
Xavier Riu, Urbanisme AV Esquerra Eixample