Els “skaters” han tirat pel dret i han muntat unes estructures al fossar del llac de la Biblioteca Joan Miró per practicar aquest esport. En determinats moments del dia s’hi poden arribar a concentrar fins a 40 patinadors. Es tracta d’una zona molt reclamada pels veïns, que fa anys que esperen un ús provisional d’aquest espai mentre la reforma integral del Parc de Joan Miró no es materialitza.

Aquest parc de la Nova Esquerra de l’Eixample ja té 40 anys. L’Ajuntament hi havia anunciat actuacions provisionals per naturalitzar l’entorn de la biblioteca però, de moment, només s’han tancat els porxos laterals de l’equipament, per evitar mals usos.

Espai idoni per als “skaters”

Ningú no sap del cert qui les ha posades, però cada vegada hi ha més gent que es troba al fossar del llac per patinar. Les construccions van aparèixer fa una setmana i faciliten els salts i les piruetes dels “skaters”. Algunes de les persones que les utilitzen destaquen que així no es degraden els elements arquitectònics de la zona.

Des del col·lectiu d'”skaters” asseguren que l’espai és idoni i afirmen que Barcelona és un pol d’atracció per practicar aquest esport, sobretot, per les places dures que van proliferar durant els anys 80. Per a alguns patinadors, aquestes àrees de ciment són tan o més atractives que les pistes que hi ha a la ciutat.

Usos provisionals que no agafen forma

La reforma integral del Parc de Joan Miró va per llarg però veïns i entitats, com ara l’Escola Joan Miró o la mateixa biblioteca, tenien moltes expectatives amb la reforma provisional que havia anunciat l’Ajuntament. Com que encara no hi ha definit cap projecte, el veïnat celebra que els “skaters” hagin pres la iniciativa, perquè consideren que les accions provisionals són urgents. I encara més tenint en compte que perdran un terç del parc i un espai considerable de la zona d’ombra amb les obres de l’L8 dels FGC.