La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha anunciat que els departaments de Salut i Interior ja han arribat a un acord per tal de permetre que els espais culturals puguin incrementar l’aforament permès fins al 70 %. La capacitat actual als espais escènics i musicals és, degut a la pandèmia de la covid-19, del 50 %. Ponsa ha assegurat que la mesura “està molt a punt”, només ha de rebre el vistiplau del Procicat, el marc on es decideixen totes les qüestions per combatre la pandèmia. El govern català calcula que, probablement, es pugui aprovar a partir de dilluns 21 de setembre.

La Generalitat també preveu declarar la cultura com a “bé essencial” per tal de preservar-la de nous tancaments en cas d’un empitjorament de la pandèmia “No hi ha actes més segurs que els culturals”, va declarar la consellera.

Una mesura molt reclamada pels espais culturals

El sector cultural, molt afectat econòmicament per la pandèmia, feia temps que reclamava poder augmentar l’aforament per poder sobreviure. Des de fa mesos es reivindiquen com a “espais segurs” i demanen poder tornar a funcionar amb normalitat. En general, aquesta és una bona notícia per al sector, tot i que hi ha qui encara la considera un pèl insuficient.

Aquesta mateixa setmana el sector es manifestava per demanar a les administracions mesures urgents per tal de garantir la supervivència del sector dels espectacles i esdeveniments.