“No hi haurà aprovat general perquè el curs encara no s’ha acabat”.

Així de contundent s’ha mostrat el president del Consorci d’Educació de Barcelona, Josep González-Cambray, en una entrevista a betevé. El també director general de Centres Públics, però, ha matisat que “els alumnes no suspendran pel coronavirus i que “l’avaluació que es faci del tercer trimestre ha de ser en positiu” i no els ha de “perjudicar”.

González-Cambray ha recomanat als alumnes i les seves famílies “no preocupar-se pel temari” i “no estressar-se per quines han de ser les notes”. I ha donat suport a la proposta d'”ensenyament telemàtic” per “acabar el curs el millor possible”, alhora que ha manifestat que els faria “molt feliços poder tornar a obrir les escoles” abans de l’estiu.

Sobre la possibilitat d’avançar l’inici del curs vinent, tal com proposa la FaPaC, el president del Consorci d’Educació ho ha descartat a totes passades. “No ens ho plantegem”, ha dit González-Cambray, “perquè això després també faria que hi hagués dies sense càrrega lectiva”. En aquest sentit, “hem d’adaptar-nos”, ha afirmat, “però podem compensar les mancances d’aquest curs amb el vinent, mantenint el calendari previst”. És a dir, que començarà el 14 de setembre.

D’altra banda, el director general de Centres Públics s’ha referit també a la selectivitat i a la possibilitat que s’ajorni fins al setembre, i en aquest sentit ha volgut deixar clar que, “de moment, el pla és que es faci en les dates previstes“, és a dir, del 7 al 9 de juliol. Tot i això, segons ha explicat, el Departament d’Educació està “en converses amb les universitats” perquè, en les proves, “els alumnes puguin triar contingut que sí que hagin cursat en les millors condicions possibles”.

Finalment, sobre els casals d’estiu, Josep González-Cambray ha vaticinat que “l’estiu tampoc no serà normal“, però tot i així s’ha instat a “fer més casals, més becats i amb més contingut educatiu“. El president del Consorci ha demanat “fer que més infants vulnerables puguin accedir als casals aquest estiu per retrobar-se i avançar”.