gel desinfectant comissat mossos coronavirus

Els Mossos d’Esquadra han comissat més d’un centenar de gels comercialitzats fraudulentament com a hidrogels contra el coronavirus. La policia els ha trobat aquesta setmana a la venda en un establiment autoservei del barri de la Torrassa, a l’Hospitalet de Llobregat. Els investigadors van comissar un total de 111 gels, entre els que eren a la venda i les existències a magatzem. El preu de venda al públic era d’un a tres euros, segons la mida de l’envàs.

Al març ja es va comissar una altra partida d’aquest gel de neteja per a superfícies, però no apte per a l’ús directe sobre la pell. Segons expliquen els Mossos en un comunicat, “aquest gel, ofert al consumidor de manera enganyosa i sota la denominació genèrica hidroalcohòlic i higienitzant, no està autoritzat com a biocida”.

El responsable del comerç va ser denunciat pels agents per venda fraudulenta de productes als quals s’atribueixen propietats que no tenen. L’estafa pot tenir repercussions en l’àmbit administratiu, i fins i tot penal per publicitat enganyosa. I afegeixen que si es demostra que usar-ne “és perjudicial per a la salut, ens podríem trobar davant d’un altre delicte, contra la salut pública“.