L’Ajuntament de Barcelona ha activat un pla de xoc als barris més afectats pel coronavirus, sobretot als districtes de Nou Barris i Horta-Guinardó, però també en zones de Sant Martí, Sant Andreu i Ciutat Vella. Una de les actuacions principals és el desplegament de 60 mediadors de carrer que intervenen en espais amb més afluència de veïns.

Els equips informen de la necessitat de confinar-se i complir les mesures sanitàries a les cues de supermercats. També s’encarreguen de detectar persones en situació de vulnerabilitat o bé que trenquin el confinament. Els mediadors s’han trobat gent gran passejant, gent fent cua sense protecció o sense respectar les distàncies, i parelles o grups reduïts consumint.

Megafonia per informar del confinament

Una altra de les accions del pla de xoc són els vehicles que informen per megafonia de missatges sobre el confinament, mesures de protecció i civisme. La Guàrdia Urbana ha elaborat els missatges, que s’emeten en català, castellà i també en anglès, urdú i xinès. Principalment, els vehicles recorren els carrers de Nou Barris i Horta-Guinardó, sobretot en zones més concorregudes.

“Hem detectat que hi ha zones on la informació no arriba bé del tot”

, explica el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, sobretot en barris on hi viu més gent gran. Per això, el pla de xoc preveu la distribució de cartells informatius en portals i comerços, així com intensificar la presència de la Guàrdia Urbana al carrer per detectar l’incompliment del confinament.