(ACN) El Ministeri de Sanitat estudia la possibilitat que la gent gran pugui sortir al carrer de manera controlada, en la crisi del coronavirus, segons ha apuntat el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón. Ho ha dit l’endemà que el president del Govern, Pedro Sánchez, anunciés que els menors podran començar a sortir de les llars a partir del 27 d’abril.

Simón ha dit que la possibilitat està sobre la taula del Comitè Científic de la Covid-19, que després de “discutir molt aquest punt” entén que s’ha de plantejar sobretot per a aquelles persones que necessiten “tenir mobilitat per mantenir l’estat de salut” i perquè es puguin exercitar en “passejos una mica més llargs” que els que ofereixen els seus domicilis.

En tot cas, Simón no ha donat per fet que el Govern espanyol aprovi aquesta mesura. En la mateixa línia, el doctor ha alertat sobre la desescalada del confinament “amb noves modificacions a partir del 26 d’abril i més endavant” per adaptar-se a la situació de transmissió actual. Creu que s’han d’aprovar mesures que es pugin implementar correctament, i no d’altres que es quedin en un paper” i que després no serveixen ni permeten avaluar l’evolució de l’epidèmia.