La Sarrianenca, l’agrupació que engloba les entitats de cultura popular de Sarrià, demana a l’Ajuntament que compri una nau industrial de més de 1.153 m² i els hi cedeixi, per convertir-la en la seva seu. Es tracta d’una propietat privada en venda que està qualificada com a equipament i que està situada al nucli antic del barri, darrere del Teatre de Sarrià i accessible des del carrer del Sagrat Cor, 16. Segons el portaveu de La Sarrianenca, Eduard Llorens, aquesta seu “permetria que les 2.000 persones implicades al teixit associatiu del barri es creuessin i sortissin iniciatives noves”.

Demanen més espai per a la cultura popular

Les entitats de cultura popular de Sarrià fa molts anys que demanen més espai per dur a terme les seves activitats. Molts, com els geganters o els diables, es troben amb problemes per guardar el material i, d’altres, com els castellers, la falta d’un espai adequat els impedeix progressar perquè no tenen les condicions de seguretat per provar castells més alts. A més, la manca d’espai està amenaçant la continuïtat de dues entitats: el Grup Caliu, que està a punt de quedar-se sense local, i el Bastó de Sarrià, que no té lloc on assajar.

La Sarrianenca es fa gran

Fa tres mesos, 10 entitats es van unir a les cinc que formaven La Sarrianenca, sumant 2.000 persones, i van demanar col·lectivament al districte de Sarrià – Sant Gervasi un espai comú on poder desenvolupar les seves activitats. Reivindiquen una “casa del lleure, la festa i la cultura popular” on encabir totes les entitats de cultura popular, tal com també tenen altres districtes de la ciutat.