La Nau Vila Besòs dona servei com a magatzem de materials, espai per compartir experiències, coneixements i per teixir relacions entre diferents entitats, associacions i grups socials del districte de Sant Andreu des de fa gairebé un any. Actualment, 43 entitats de Sant Andreu ja fan ús de l’equipament que es troba a gairebé un 50 % de la seva capacitat com a magatzem. També s’hi programen tallers i formacions.

Tallers gratuïts

Els tallers són oberts a les entitats i també a particulars. Les formacions són gratuïtes i les imparteixen monitores especialitzades. Els tallers es programen cada semestre i tenen en comú que promouen la reutilització de materials. Aquesta setmana, La Nau Vila Besòs ha programat un taller de construcció de mobiliari amb palets. Els propers tallers previstos són de mecànica bàsica per a bicicletes i de com allargar la vida dels telèfons mòbils. Les inscripcions es poden fer al correu electrònic: nauvilabesos@bcn.cat

Un recurs per a l’economia solidària

La Nau Vila Besòs es va inaugurar el novembre del 2018. L’equipament és un projecte impulsat pel districte de Sant Andreu amb la col·laboració de Barcelona Activa i està adreçat a les 400 entitats, associacions i grups socials del districte. L’objectiu és oferir a les entitats un espai per emmagatzemar els seus materials i també un espai de treball i de formació perquè les mateixes entitats puguin crear nous materials o actualitzar-los.

Una nau de 900 metres quadrats

Per això d’una antiga nau industrial de 900 metres quadrats s’ha adequat una zona de magatzem, una zona de taller amb taula i estris de treball i una aula per a sessions formatives de grups reduïts. L’equipament, llogat per l’Ajuntament per 10 anys, es troba ubicat al polígon industrial del Bon Pastor, al passatge del Torrent de l’Estadella. La Nau Vila Besòs vol ser també un espai de trobada de les entitats perquè aquestes puguin intercanviar experiències, coneixements i materials. L’Associació Social Andròmines gestiona l’equipament i hi participa Barcelona Activa com a dinamitzadora de l’espai. L’horari estàndard de funcionament és els matins de dimarts i dijous de nou del matí a dues de la tarda i totes les tardes de quatre a dos quarts de nou del vespre.