Més de 400 persones han participat en la concentració convocada per Pícnic per la República i l’ANC a l’avinguda de la Catedral per boicotejar la reunió de la secretària d’Estat de l’Espanya Global, Irene Lozano, amb els cònsols. Els assistents han portat cartells en què podia llegir: “Espanya no dialoga, Espanya condemna”, han demanat la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, i han cridat consignes com “Fora la justícia espanyola” i “No és una sentència és una venjança”.

Protesta Pícnic per la República

Sota el lema de “Desenmascarem l’Estat”, els convocants prometien fer un bon concent a Lozano, que venia a Barcelona “a cantar les excel·lències del seu país al cos consolar”. L’acte amb els cònsols s’havia de fer a l’Arxiu de la Corona d’Aragó, al carrer dels Comtes. De fet, després d’uns minuts concentrats a l’avinguda de la Catedral, els manifestants s’han dirigit cap a les portes d’aquest edifici, on hi havia convocada la reunió.

Protesta Pícnic per la República

L’ANC també ha fet una crida a la mobilització des del seu compte de Twitter i han animat els assistents a portar una bena per tapar-se els ulls. Una acció amb la que han volgut denunciar l’ús de pilotes de goma per part de la Policia Nacional.

 

Finalment, Espanya Global ha suspès l’acte amb els cònsols pels efectes del temporal de pluja. Un cop sabuda la decisió, els manifestants s’han dirigit cap a la plaça de Sant Jaume i des d’allà han seguit fins a la via Laietana, on hi ha la prefectura de la Policia Nacional, i han fet una seguda. Hi ha prop de 400 persones.

Els manifestants han desplegat una pancarta gegant que diu “Només les dictadures empresonen líders polítics pacífics”.

 

Els cònsols es reuneixen amb Colau

Els cònsols s’havien de reunir amb Irene Lozano després que aquest dimarts ja ho van fer amb l’alcaldessa, Ada Colau. En una trobada amb una cinquantena de cònsols, Colau els va demanar “tranquil·litat i normalitat” després dels aldarulls que s’han produït a la ciutat arran de les protestes contra el judici del procés.

La darrera convocatòria de Pícnic per la República va aplegar un miler de persones que van bloquejar l’accés a la Sagrada Família durant la vaga general del 18 d’octubre, que es va veure obligada a tancar portes durant tot el dia.