L’associació La Sarrianenca, que agrupa cinc entitats culturals del barri, demana que es faci un procés participatiu perquè veïns i entitats puguin decidir quin ús es farà de la part de l’edifici de Can Ponsic que actualment ocupa la Guàrdia Urbana, que s’ha de traslladar a un solar proper. Les entitats lamenten que la falta d’espai limita les seves activitats culturals i, per això, reivindiquen Can Ponsic com a casa de cultura popular de Sarrià.

Els partits polítics de Sarrià – Sant Gervasi van acordar traslladar-hi la Guàrdia Urbana el desembre passat per complir així amb el llegat que Josep Maria Ponsic va deixar a la ciutat i que demanava que Can Ponsic fos un conservatori de música. Des de La Sarrianenca, però, asseguren haver consultat la documentació sobre Can Ponsic i diuen que no es tracta d’un llegat sinó d’unes voluntats de Josep Maria Ponsic i, que per tant, hauria d’utilitzar-se per allò que els veïns i entitats decideixin que és millor per al barri.

Poc espai per a la cultura popular

L’agrupació d’entitats explica que la seva seu des de fa un any al carrer de Canet, 22, no és suficient per a les nou entitats que agrupen 400 persones, i que, fins i tot, n’hi ha diverses que ni hi tenen cabuda, com ara els Tabalers o els Castellers. Per això, demanen una casa de la cultura popular gran com tenen altres districtes de la ciutat. Creuen que la part de l’edifici que ha de quedar lliure podria cobrir les necessitats d’espai i assaig, i també incloure una ampliació de l’escola de música municipal que actualment comparteix l’edifici amb la Guàrdia Urbana.