Després de 28 anys, l’entitat Grup Caliu – L’Ateneu Divers no sap si podrà continuar fent la seva tasca. El propietari del local, on fa cinc anys que estan establerts al barri del Putxet i el Farró, els ha anunciat que no els vol renovar el contracte de lloguer perquè té la intenció de vendre l’espai. Ara per ara, els advocats del Grup Caliu i de la propietat estan en converses però l’entitat reclama estabilitat: “No podem estar angoixats cada dos per tres a voluntat dels desitjos d’un propietari i arriscar-nos que desaparegui el nostre projecte”, alerta Rubén Sánchez, del Grup Caliu.

Oci per a les persones amb discapacitat

El Grup Caliu és una entitat sense ànim de lucre amb 150 usuaris que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual des de l’oci, la cultura i la formació. Consideren que estan fent un servei públic que hauria d’assumir l’Administració, per això reclamen a l’Ajuntament que posi de la seva part per buscar una solució definitiva. El districte de Sarrià – Sant Gervasi està estudiant diverses possibilitats i aviat es reunirà amb l’entitat.

El Grup Caliu cada dia fa activitats d’oci, cultura i formació, així com també organitza sortides i viatges. També fan activitats d’oci inclusiu obertes al veïnat com concerts o xerrades i col·laboren amb l’Associació de Veïns i Comissió de Festes del Farró. Es tracta d’un dels pocs ateneus per a persones amb discapacitat: “L’oci és un dret i per a les persones amb discapacitat és la manera de sociabilitzar-se”, explica Sánchez.

Es consideren víctimes de la bombolla del lloguer

L’entitat fa cinc anys que està de lloguer al carrer de Pàdua, 30, al barri del Putxet i el Farró. Després de fer una inversió de 20.000 euros per adequar l’espai, que abans era un pàrquing, ara el propietari no els renova el contracte. Expliquen que els és impossible trobar un local que es puguin permetre que estigui condicionat per disposar d’una llicència municipal d’activitat i tingui uns 300 m², l’amplitud necessària per poder seguir duent a terme la seva activitat. Per això, temen haver de tancar les portes de l’entitat si l’Ajuntament no els ajuda.