El 31 de maig es va inaugurar La Sarrianenca, situada a la caseta municipal del carrer de Canet, 22. La Sarrianenca és un espai i també una associació, formada per les cinc entitats que fa set anys van tirat endavant aquest projecte: Diablesses i Diables de Sarrià, la Comissió de Festes de Roser de Sarrià, la Colla Gegantera de Sarrià – Sant Gervasi, Drac de Sarrià i ia Colla de Diables Infantils de Sarrià.

Volen ser un espai de reunió de les agrupacions culturals de Sarrià, així com també de creació, arxiu, informació i participació, que vol obrir-se al veïnat de Sarrià i ser el punt de referència de la cultura popular del barri. Volen obrir el local el divendres i el dissabte i organitzar activitats per donar-se a conèixer als veïns.

La caseta que van rebutjar per ser massa petita

El local de La Sarrianenca està situat al carrer de Canet, un espai que durant 22 anys va acollir una associació de pintors. De fet, aquest col·lectiu en va marxar perquè l’Ajuntament no li va renovar el contracte de lloguer. És un espai també que La Sarrianenca va rebutjar el 2017 per ser massa petit.

L’associació es queixa de manca d’espai per al material. Posen com a exemple les nou figures de la Colla Gegantera de Sarrià – Sant Gervasi, que continuaran guardant-se a la seu del districte. Tot i que conviden totes les entitats del barri i moltes ja n’estan interessades, no podran compartir l’espai de la casa. Per això, el pròxim objectiu de La Sarrianenca és aconseguir instal·lar-se a l’edifici de Can Ponsic, on hi hauria espai suficient per guardar les figures i per als assajos dels castellers, així com també per a la música dels tabals i les gralles, que podrien assajar al soterrani sense molestar el veïnat.