Al plenari de Sarrià – Sant Gervasi celebrat aquest dimecres, el regidor del districte, Albert Batlle, va presentar una mesura de govern perquè es revisi el Catàleg d’Edificis Històrics i Artístics ubicats al districte. L’objectiu és que s’agilitzin els processos de revisió de patrimoni per evitar la desaparició d’edificis que calgui preservar. Batlle va explicar que es tracta d’una mesura urgent perquè en els últims mesos hi ha hagut “pèrdues patrimonials” al districte i “s’ha d’evitar que es repeteixin”. Amb tot, el regidor va puntualitzar que “en cap cas” es vol perjudicar “els drets dels propietaris”.

Dos edificis emblemàtics perduts

Batlle va mencionar el cas de la torre Paula Canalejo, al Putxet, enderrocada parcialment fa dues setmanes i deixant-ne només dues façanes. Un enderroc que es va poder fer perquè l’edifici no estava protegit.

La torre Paula Canalejo que s’ha enderrocat parcialment

El juliol passat, el districte també va perdre un edifici emblemàtic per la manca de protecció: l’antiga Flor de Maig de Galvany. La que va ser sucursal de la cooperativa poblenovina, situada al carrer de Marià Cubí amb Sagués es va començar a tirar a terra a finals de maig, el juny en va desaparèixer la façana i el juliol l’immoble ja havia passat a la història.

FLOR DE MAIG SOLAR
L’antiga Flor de Maig de Galvany es va enderrocar el juliol

Les reivindicacions veïnals i les converses de l’Ajuntament amb la propietat, la promotora Sunway, per impedir l’enderroc total de l’edifici no van arribar a cap acord perquè la finca no estava catalogada i la propietat tenia la llicència d’enderroc en regla. Tot i la pressa per enderrocar, el solar de l’antiga Flor de Maig de Galvany, segueix sense cap senyal de construcció tres mesos després.