Un activista de la plataforma Raval Rebel anirà a judici acusat de resistència a l’autoritat durant una concentració la matinada del 7 de novembre del 2020. Una acció que, segons la plataforma i l’activista, pretenia impedir la reocupació d’un narcopís. Tot va començar quan veïns de la finca número 8 del carrer de Santa Elena, al Raval, es van assabentar que un dels pisos que anteriorment havia estat un narcopís tenia la porta oberta. Amb la por que els narcotraficants se’l tornessin a fer seu, van trucar als Mossos d’Esquadra i van fer una crida de suport a les xarxes socials.

Encara que no entri a la presó, si em condemnen, estaré cohibit a l’hora de participar en altres protestes i manifestacions, perquè si m’acusen d’algun altre delicte durant lla suspensió de la pena puc acabar entre reixes”
Miguel Martín, activista de Raval Rebel

Entre els activistes que van respondre a la crida hi havia el Miguel Martín, acusat per resistència a l’autoritat. Segons relata la plataforma i el mateix acusat, eren poc més d’una desena de persones concentrades a la porta de l’immoble i dins de l’escala intentant evitar que l’habitatge en qüestió es tornés a convertir en un punt de venda i consum de droga quan va arribar la policia. Després d’una estona va arribar una segona patrulla que, segons l’acusat, va detenir-lo sense cap motiu aparent. De fet, aquella nit els Mossos també van identificar quatre persones més.

Raval Rebel hi veu repressió

Segons ha detallat la defensa de Martín, inicialment se’l va acusar d’atemptat a l’autoritat, però va ser el mateix jutjat d’instrucció qui, durant la investigació del cas, va rebaixar el delicte a resistència de l’autoritat perquè “no hi ha motius” per acusar-lo. Per aquests fets, li demanen cinc mesos de presó que, malgrat acabi condemnat, no haurà de complir, perquè no té antecedents: “Encara que no entri a presó, si em condemnen, estaré cohibit a l’hora de participar en altres protestes i manifestacions, perquè si m’acusen d’algun altre delicte durant la suspensió de la pena puc acabar entre reixes”, ha lamentat Martín.

L’activista i Raval Rebel creuen que el seu cas és un exemple de repressió contra el moviment prohabitatge. Precisament, la PAH i altres col·lectius van denunciar dimecres que en els últims dos anys s’han disparat les multes contra els membres d’aquestes entitats interposades pels Mossos durant protestes antidesnonaments.